tiistai 15. syyskuuta 2009

Miten hakea Balille vaihtoon?

Minä kuulin Balin vaihto mahdollisuudesta kaverilta, joka oli törmännyt moiseen vaihtoehtoon netissä vaihto-opiskelu mahdollisuuksia tutkaillessa. Pienen pohdinnan ja asioiden selvittelyn jälkeen päätimmekin laittaa hakupaperit menemään. Alussa meillä ei ollut yliopistosta parempaa tietoa kuin että se sijaitsi balilla ja kyseessä olisi udayana university. Onneksi AE oli laittanut kotisivuilleen syllabukset joiden avulla voisimme jo etukäteen varmistaa kurssien hyväksiluku.

Mitään suurempia ongelmia ei hakuprosessissa ollut, mutta aikaa siihen kaikkeen touhuun sai kyllä mukavasti kulumaan. Eniten pään vaivaa tuotti hakemuksessa vaadittu läkärin todistus ja siihen vaadittu keuhkokuva. Muistakaa aloittaa hakuprosessin tekeminen hyvissä ajoin.

Saatuani AE:ltä hyväksymiskirjeen aloin tietenkin selvittelemään millaiseen kouluun minä olisin menossa opiskelemaan, selvisi ensimmäisellä googletuksella että olisin voinut hakea samaan paikkaan 800 euroa halvemmalla jos olisin lähettänyt hakupaperit suoraan koululle. Pienen vitutuksen jälkeen koitin kuitenkin lohdutella itseäni sillä että saan paljon rahan arvoisia vinkkejä asian exchangen porukalta. Kuitenkaan niitäkään ei mitään mahdottomasti tullut ja olimme aikalailla omillamme käytännön järjestelyiden hoitamisessa. Tosin jotkut saivat hyvää apua asunnon hankinnassa mutta sekin apu tuli yliopiston suositteleman mr wyanilta.

Suosittelen ehdottomasti vierailemaan AE:n sivuilla ja tutustumaan balin vaihto mahdollisuuteen, mutta jos itse olisin vasta suunnittelemassa vaihtoa lähtisin aluksi tutkimaan miten hakea suoraan koululle. Opettajien puheista on käynyt todella selväksi ettei heitä kiinnosta miten ihmiset tulevat Balille, vaan ihmisten Balilla käyttämä raha määrä on heille todella tärkeää. Joten uskoisin ettei koululla ole mitään sitä vastaan jos joku hakee suoraan sinne.

Kirjoittelen vielä myöhemmin lisää hakemisesta, kommentoikaa jos on jotakin kysyttävää.
Seuraavassa jutussa kerron miten poliiseja voi lahjoa.

3 kommenttia:

  1. Moi! Kiitos blogin kirjoittelusta. Sitä on ollut mukava seurata omaa vaihtoa odotellessa.

    Olemme myös kaverin kanssa lähdössä samaiseen vaihtoon Balille, mutta saamamme informaatio vaihtoonlähdöstä eroaa melkoisesti blogissa kuvaamastasi.

    Mekin olimme alkuun suoraan yhteydessä Udayana Universityyn ja n. kolmen kuukauden pommitusmailien jälkeen selvisi, että nuo AE:n kautta tarjolla olevat kurssit ovat käytännössä ainoat englanninkielellä tarjolla olevat. Lisäksi on selvinnyt, että muille kursseille osallistuessa niitten kustannus on pyöreästi 1000€ per kurssi! AE:n kautta saa reilulla tonnilla monta kurssia. Yksi halvempi kurssikokonaisuus, jossa opetellaan vain paikallista kieltä, on löytynyt ja sen kustannus on n. puolet AE:n vaihdon maksusta. Päätökseni jälkeen lähteä vaihtoon AE:n kautta on stressikerroin laskenut minimiin ja ainakin itse olen saanut erittäin hyvää palvelua ja tietoa pyytämättäkin. Asuntokuvion selvittelyn olen ajatellut jättää paikanpäälle voidakseni vertaille eri vaihtoehtoja.

    Itse sain lääkärintodistuksen YTHS:ssä käymällä ja AE:n sivuilla kerrotaan, että hakemuksessa ei vaadita keuhkokuvia.

    Seuraavaa mielenkiintoista kirjoitusta odotellessa:)

    VastaaPoista
  2. En suosittele antamaan liian suurta painoarvoa AE:n informaatiolle, sillä sieläkään ei olla mitään Bali asiantuntijoita. Olette todennäköisesti pommittaneet väärää tiedekuntaa, ainoana englannin kielistä opetusta tarjoaa facultas sastra(letters) ja siellä AE:n kin ohjelma on. Olemme nyt opiskelemassa BIPA ohjelmassa jota AE tarjoaa ja sinne todellakin voi hakea suoraan. Jos minulla riittää aikaa ja intoa voin kyllä vielä varmistaa hakumenettelyn meidän ohjelma vastaavalta. Seuratkaa artikkelin linkkejä niin homma kyllä valkenee ja säästätte ison kasan rahaa(miljoonia);).

    VastaaPoista
  3. Joo, sama tiedekunta meilläkin ollut kohteena. Sekoittavia vaan nuo ohjelmien nimet: BIPA ja BIPAS:)

    Eräs jaappanialainen tuttavani osallistui myös tuohon BIPA-ohjelmaan pari vuotta sitten ja ainakin silloin siinä pystyi opiskelemaan vain kieltä. Tuossapa ohjelman sivut http://bipaunud.org/level-of-the-course

    Ohjelma, johon itse olen osallistumassa, on tuo BIPAS (Bali International Program on Asian Studies). Tuossa ainakin voi opiskella myös mm. kaupallisia ja kulttuurin opintoja.

    BIPAPPADUUDA! Eipä malttais oikeen millään enää tammikuuhun asti odottaa:)

    VastaaPoista