perjantai 25. syyskuuta 2009

Poliisien kanssa toimiminen Balilla

Jokainen Balilla omaa ajoneuvoa käyttävä länkkäri joutuu ennemmin tai myöhemmin tekemisiin liikenne poliisien kanssa. Itsellä siihen meni kuukausi ennen kuin joudun poliisin pysäyttämäksi ja silloinkin olin vain auton kyydissä. Kämppiksemme Vertti on joutunut liikenne poliisin pitkän ja ahneen kouran kynsiin jo neljä kertaa.

Ehkä huvittavin poliisin kohtaaminen sattui Jaakolle, Matille ja Vertille kun he olivat ajamassa koulusta kotiin ja pysähtyivät liikennevaloihin eturenkaan ollessa hieman valkoisen viivan yli. Paikallisille tämä on ihan normaalia ajaa niin pitkälle kuin mahdollista, mutta länkkärin toteuttamana ajosuoritus on todella rangaistavaa. Pojat ohjattiin sivuun ja heidät pyydettiin sisään pieneen koppiin jossa odotti vatsa pystyssä kauppamienhen eleet omaava poliisi. Poliisi tervehti jokaista yksitellen ja sormella osittaen jokaista vuorotellen antoi napakan komennon sit, sit, sit. Pojat istahti penkeille ja sitten alettiin kyselemään international drivers lisenceä, joka Jaakolta olisi kyllä löytynyt mutta se oli unohtunut suuren rahanipun kanssa samaan lompsaan. Jokainen ilmoitti ettei kansainvälistä ajokorttia löydy. Poliisi kertoi rikoksen laadun ja osoitti jälleen jokaista yksitellen ilmoitamalla samaan aikaan twohundredthousand, twohundredthousand,twohundredthousand.

Pelimiehinä pojilla sattui olemaan Lahjuksia varten oma tasku jossa oli juurikin sopiva summa eli Vertti ja Jaakko tarjosivat 20000(1,7eur.) ja matilla oli epämääräinen nippu jossa oli hieman yli 50000(3,5eur). Ensimmäisenä tietenkin piti ilmoittaa olevansa koulumatkalla ja rahaa ei ole enempää mukana. Köyhällä opiskelijalla ei ole varaa maksaa enempää ja pitää olla todella pahoillaan koko hommasta. Tinkaamisen onnistuttua pojat pääsi jatkamaan koulumatkaa poliisien kiitosten ja tervehdysten saattelemana.

Olimme road tripillä Balin ympäri pidennetyn viikonlopun aikana, paluumatkalla päätimme vielä poiketa denpasarin mcdonaldsissa. Valitsimme väärän kaistan ja jouduimme tekemään laittoman käännöksen nelikaistaisessa risteyksessä. Ilmeisesti emme olleet ainoita jotka tekevät saman virheen kyseisessä risteyksessä sillä poliisilla on oma parkkiruutu sakotettavia varten risteyksen jälkeen. Poliisi ohjasi meidät kyseiseen ruutuun ja kysäisi ensimmäisenä kv-ajokorttia jota kuljettajallamme ollilla ei tietenkään ollut mutta jaakko oli onneksi unohtanut omansa kojelaudalle. Nappasin Jaakon kortin ja ojensin sen ollille, poliisi totesi pienen selailun jälkeen kortin kelpaavan ja ilmoitti että pitäisi mennä poliisi asemalle maksamaan sakko taikka vaihtoehtoisesti maksaa hänelle heti 100000(n.7eur). Pienestä arakki(paikallinen pontikka) krapulasta johtuen emme vitsineet alkaa kinaamaan sakon määrästä ja ojensimme poliisille satatonnia. Ilmeisesti poliisi oli yllättynyt lahjuksen suuruudesta sillä hän alkoi rahat saatuaan pyytelemään anteeksi. Poliisi pysäytti liikenteen ja ohjasi meidät kadulle. Juuri ennen lähtöä poliisi vielä avasi kuskin oven ja pyysi vielä kerran anteeksi ja toivoi ettei hänestä ollut vaivaa.

Pitää lopetella....kukkotappelu odottaa...

1 kommentti:

  1. Aika törkeitä on nuo poliisit! Pitäiskö lähtee suomesta balille liikenne poliisiksi, niin vois sanoo et tekee satoja tuhansia pelkillä lahjuksilla :D

    --
    Karo

    VastaaPoista